Project omschrijving

BLOOK

Boekhandels worden steeds stiller. Uit onderzoek blijkt dat consumenten steeds vaker kiezen voor het gemak van online retailers. De traditionele boekhandel dreigt uit het straatbeeld te verdwijnen, samen met het gevoel van verwondering die de rijen boeken ons geven.

BLOOK was genomineerd voor de Golden Dot Awards 2018!

Online prototype INVISION: BLOOK Interactieve Tafel

Concept

Met BLOOK worden de voordelen van een online retailer gecombineerd met het nostalgische gevoel en de klantervaring van een echte boekhandel. Op deze manier heeft de consument het beste van twee werelden en kan de boekhandels weer concurreren met webshops. BLOOK is ontworpen met organische vormen. Niet alleen past dit beter bij het design van de winkel, maar de oppervlakte van de tafel is voor de gebruiker dichterbij de hand.
De tafel bestaat uit meerdere lagen waarin onder andere een RFID- en NFC-scanner zijn verwerkt. Alle boeken beschikken over een RFID-chip. Door de boeken eronder te leggen ervaart de gebruiker het zoeken van nieuwe aanbevelingen op een nieuw niveau. Hierna kunnen ze ook direct contact- loos betalen zowel met pin als telefoon.

Mobiele Applicatie

Je kunt zonder een account ook gebruik maken van de interactieve tafel. Het laat je nog steeds de voorgestelde boeken zien en je kunt BLOOK verder verkennen. Het voordeel met een account is dat je terug kunt zoeken naar opgeslagen boeken en aankopen. Jouw account is gekoppeld via de mobiele BLOOK app.

Opbergmogelijkheid

Als de gebruiker de boeken niet meer nodig heeft of wil meenemen, kan hij deze onder de tafel in een vak opbergen. Ze hoeven dan niet terug te lopen naar de desbetreffende verdieping om de boeken terug te leggen.

Interactieve Tafel

Van links naar rechts zie je het proces van de interactieve tafel.

1. Leg het boek dat je hebt uitgezocht onder de tafel.
2. Maak een keus tussen doorgaan met account of zonder account.
3. Vervolgens krijg je een scherm te zien met informatie en reviews over het boek.
4. Op basis van dit boek krijg je gerelateerde aanbevelingen te zien.
5. Klik op de plattegrond om het aanbevolen boek te vinden in de winkel.
6. Tot slot kun je je winkelmandje bekijken en afrekenen.

Testimonial

“Haar uitwerking van het concept was zeer volledig met meerdere middelen zoals posters, prototype, en een demo-video om de experience te versterken. Vanuit onderzoek heeft ze goed achterhaald wat de achterliggende wensen en behoeftes waren van de doelgroep en dit middels iteraties en testen verfijnd om tot een volwaardig product te komen dat zeker uitmuntend genoemd kan worden in ver- gelijking met andere eerstejaars (waaronder natuurlijk ook andere voormalig MBO studenten – maar ondanks haar vooropleiding vind ik dit nog steeds een zeer goede prestatie)”

– R. Logjes